Zomerse Havermug Cake

Zoek je nog een leuk recept voor als ontbijt of misschien als dessert? Probeer eens de Zomerse Havermug Cake!            Het liefst iets wat makkelijk is om klaar te maken, goed past binnen je macro´s en waar je energie uithaalt. Een leuk recept dat al binnen 2 minuten op tafel klaar staat!

Ingrediënten voor Zomerse Havermug Cake (1 pers)

  • 30 gram havermout (vlokken)
  • 1 ei
  • halve rijpe banaan
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 el gehakte hazelnoten
  • 1 el geraspte kokos
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • 100 gram (diepvries) blauwe bessen. Je kan ook variëren met fruit (bijv. Diepvries bosvruchten).

Bereidingswijze

  1. Pak een grote mok en prak de halve banaan met een vork. Meng daarna de ei er doorheen
  2. Nu voeg je de havermout, bakpoeder, snuf zout en het kaneel bij het mengsel. Meng het door elkaar.
  3. Voeg de hazelnoten, kokos snippers en de blauwe bessen toe. Meng het nog even kort door elkaar.
  4. Plaats de Zomerse Havermug Cake twee minuten in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Serveer de Zomerse Havermug Cake op een bordje of lepel hem zo uit de mok op. Eetsmakelijk!

Voedingswaarde per portie

  •  Kcal: 331 kcal
  • Koolhydraten: 56 gram
  •  Vetten: 6 gram
  • Eiwitten: 7 gram
Heb jij dit recept al nagemaakt? Of wat is jouw favoriete havermout recept? Laat het me weten door mij te taggen in je foto op instagram. Volgende week weer een nieuw havermout recept!
Ellen van der MeerZomerse Havermug Cake