Taco Pompoen Recept

Voor meerdere dagen koken hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder een ruim vullende Taco Pompoen maaltijd voor 3 dagen! 

Wat is meal preppen?

Meal preppen kan omschreven worden als meerdere maaltijden voorbereiden in een keer. Op een zondagmiddag kun jij dus 5 avondmaaltijden maken, dit in de koelkast/vriezer stoppen, en je hoeft elke werkdag alleen maar je bakje op te warmen. Je bereid dus op 1 momenten, meerdere maaltijden. Je zou dit voor alle maaltijden kunnen doen zodat je nergens meer naar om hoeft te kijken. Echter kun je er ook voor kiezen om dit alleen voor je avondmaaltijd te doen. Het voordeel van mealpreppen is dat je enorm voorbereid bent, geen extra tijd kwijt bent aan keuzes, en niet hoeft na te denken over je maaltijden! Ook voor mensen die alleen wonen is dit enorm prettig, zodat je niet met restjes blijft zitten!

Ingrediënten Taco Pompoen

  • 300 gram Kipgehakt
  • 750 gram Pompoen
  • 2 blikken Tomatenblokjes
  • 15 gram Tacokruiden
  • 400 gram Roerbakgroente
  • olijfolie/zout/peper

Bereidingswijze Taco Pompoen

  1. Snij de pompoen in blokjes en kook deze in ruim water. Je kunt er zelf voor kiezen om ze wat zachter te koken als je hier van houd.
  2. Terwijl de pompoen aan het koken is kun je het kipgehakt kruiden met de tacokruiden en deze bakken in een klein beetje olijfolie (weeg deze hoeveelheid ook af).
  3. Hierna voeg je de roerbakgroente toe en bak je die 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de 2 blikken tomatenblokjes toe en kook je het tot het een mooi warm geheel is. 
  5. Breng het op smaak met eventueel wat peper en/of zout.
  6. Hierna kun je alles verdelen over 3 bakjes. Zelf gebruik ik hier gewoon een grote schaal voor, weeg het totaal gewicht af en deel dit door 3. Dit doe je voor de vulling en de pompoen apart.
  7. Vries het in of leg het in de koelkast. Dit is heel makkelijk op te warmen in de magnetron. Enjoy!

Voedingswaarde per bakje

  • Kcal: 409
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Eiwitten: 27 gram
 
Anissa de BreeTaco Pompoen Recept