Ramensoep Met Kip

Ramensoep met Kip: Een lekker en vullend Japans recept. Ramen bestaat uit noodles met vlees of vis en groente in bouillon. Door het op smaak te brengen met een paar producten laag in calorieën, heb je binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten Ramensoep met Kip (2 pers.)

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • klein stukje gember
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram edamamebonen
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • 150 gram ramen noodles
  • 1,5 tablet kippenbouillon
  • 1 liter water

Bereidingswijze ramensoep

  1. Snipper de ui. Schil en snijd de gember fijn en pers de knoflooktenen. Haal de puntjes en draden van de peultjes.
  2. Kook de noodles gaar en laat het uitlekken in een vergiet.
  3. Bak de kip even kort aan in een koekenpan en kook de eieren.
  4. Neem een soeppan en bak hierin de ui en gember circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak dit nog 1 minuut mee.
  5. Doe vervolgens 1 liter water, limoensap en de kipbouillon tabletten bij het mengsel en breng het aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en doe de peultjes, edamamebonen en de kip erbij. Breng het opnieuw aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  7. Verdeel de noodles over 2 kommen. Verdeel eerst de groente en kip over de kommen en voeg als laatst de bouillon toe.

Voedingswaarden ramensoep

De voedingswaarden voor 1 portie ramensoep:
  • Kcal: 636
  • Koolhydraten: 68
  • Vetten: 14
  • Eiwitten: 58
Je kunt dit gerecht gemakkelijk in calorieën verlagen door minder noodles te gebruiken en meer groente. Tip! Varieer en vervang de kipfilet door garnalen. Laat jij ons weten wat je van dit recept vind?
Talitha HuisRamensoep Met Kip