Proteïne Bananenbrood

Een verantwoord tussendoortje die ook nog eens hoog in eiwitten is. Dit Proteïne bananenbrood is een van mijn favoriete tussendoortjes om in te vriezen, zodat ik elke dag een plakje kan nemen.

Ingrediënten proteïne bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 8 dadels
  • 130 gram havermout(meel)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 scoops whey proteïne (± 50 gram)
  • 1 eetlepel kaneel
  • Toppings naar keuze

Bereidingswijze proteïne bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Als je geen havermoutmeel in huis hebt, kan je de havermout even in de blender doen.
  3. Doe de havermoutmeel, bakpoeder, whey en kaneel in een kom.
  4. Doe de bananen, eieren en dadels in de blender totdat er een glad mengsel ontstaat.
  5. Meng vervolgens de inhoud van de blender met de ingrediënten in de kom tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in een cakeblik.
  7. Bestrooi het eventueel met toppings zoals noten, cacao nibs etc.
  8. Zet het bananenbrood ongeveer 30 minuten in de oven. Je kan met een sateprikker even prikken, er mag geen beslag aan blijven kleven.
  9. Laat het ongeveer een half uur afkoelen, en enjoy!

Voedingswaarden per bananenbrood

Je kan ervoor kiezen om dunne of dikke plakken te snijden. Deel het totaal door het totaal het aantal plakken dat je eruit haalt. Je haalt gemiddeld 12 plakken uit 1 brood (± 125 kcal per plak, excl. toppings).
  • Kcal: 1.506
  • Koolhydraten: 217 gram
  • Vetten: 30
  • Eiwitten: 83
Wanneer ga jij deze taart maken? Tag ons in jouw creatie!
Talitha HuisProteïne Bananenbrood