Asian Chicken Burger

Een zelfgemaakte pittige en frisse burger, die binnen een kwartier op tafel staat. Wat is nou lekker dan een zelfgemaakte hamburger? Deze Asian Chicken Burger burger is perfect voor de zonnige dagen! En laten we die nou genoeg hebben de laatste week!

Ingrediënten Asian Chicken Burger (4 stuks)

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Chilipoeder, peper en zout
  • 1 limoen
  • Avocado
  • Spinazie
  • 2 tomaten
  • 4 pitabroodjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de peper fijn.
  3. Mix in een kom het kipgehakt, ei, rode peper, paneermeel, chilipoeder, peper, zoet en een beetje limoensap.
  4. Verdeel het gehakt in vieren en maak er 4 hamburgers van.
  5. Bak de hamburger in ongeveer 8 minuten gaar.
  6. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in de oven.
  7. Snij de avocado en tomaten in schijven.
  8. Beleg het broodje met spinazie, de hamburger, tomaat en avocado en knijp er wat limoen overheen.
  9. Naast deze burger kun je natuurlijk gebakken groente eten, of eventueel zoete aardappel frietjes. Dat maakt de maaltijd zeker compleet!

Voedingswaarden per burger

  • Kcal: 488
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Vetten: 21 gram
  • Eiwitten: 24 gram
Sta jij al te springen om deze heerlijke burgers te maken! Tag mij vooral in jouw creatie. Als je ook nog zin hebt in een toetje, kun je mijn Proteïne Bananen Brood eens proberen!  
Talitha HuisAsian Chicken Burger